Україна збільшить посівні площі під цукровим буряком на 10-20%, а виробництво цукру досягне рівня у 2 млн т у 2024 році.
Про це йшлося на 32-му Міжнародному семінарі Міжнародної організації цукру (International Sugar Organization) у Лондоні, повідомляє пресслужба «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО».
Світові виробники цукру, імпортери та експерти галузі обговорили ключові питання і визначили подальші напрямки розвитку сектору цукрової промисловості.

Учасники семінару, за даними компанії, обговорили проблеми галузі, перспективи розвитку та роль України в контексті цукрозабезпечення світового ринку. Одним із ключових питань став дефіцит цукру у світі в 23/24 маркетинговому році, що, за прогнозами, продовжиться і у наступному сезоні.
Незважаючи на збільшення посівних площ під цукровим буряком в Євросоюзі, дефіцит цукру у регіоні залишається актуальним.
Генеральний директор УПІ-АГРО Роман Огородов впевнений, що Україна має стабільний профіцит цукру, який тільки зросте в наступному сезоні.
Зараз в Україні виробляється близько 1,8 млн т цукру, при внутрішньому споживанні в 900 тис. т.
«Україна активно експортує цукор до ЄС, і це буде продовжуватися в наступному сезоні, щоб покрити дефіцит на ринках деяких країн Європейського Союзу. Окрім того, український цукор цікавий і для світового ринку, де передбачається збільшення дефіцитного балансу цього продукту»,— підкреслив Роман Огородов.
Він резюмував, що навіть враховуючи усі логістичні та інші труднощі, спричинені війною, рентабельність цукрового виробництва в Україні буде мати позитивну динаміку.
Раніше повідомляв, що уряд шукає рішення щодо вартості газу для виробництва цукру на заводах. Ця ініціатива мала стимулювання виробництва цукру в Україні та підтримку агровиробників у розвитку галузі.