Facebook Pixel

Україна та США домовилися про виробництво зброї та обмін технічними даними

Україна та США під час українсько-американської конференції оборонних індустрій у Вашингтоні домовилися про спільне виробництво зброї та обмін технічними даними.

Про це повідомили пресслужби Офісу Президента, Білого дому та Пентагону.

Зокрема, Міністерство оборони та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали з Міністерством оборони США відповідний Меморандум про співробітництво.

Одним із основних пріоритетів у меморандумі визначили локалізацію оборонної промисловості в Україні.

Документ передбачає, що в найближчій перспективі Україна отримає потужності, необхідні для успіху на полі бою, а в довгостроковій — США сприятимуть економічному відновленню та зміцненню обороноздатності.

У США наголошують, що основна увага буде приділена будівництву в нашій країні виробничих потужностей задля забезпечення ЗСУ необхідною зброєю, зокрема, у сферах протиповітряної оборони, виробництву критично важливих боєприпасів, а також ремонту й технічному обслуговуванню.

Білий дім підкреслює, що Україні буде надано технології для виробництва гібридних систем протиповітряної оборони в межах програми FrankenSAM. Цей проєкт спрямований на модернізацію застарілих систем протиповітряної оборони, використовуючи передові технології та західні боєприпаси.

Що відомо про гібридні системи ППО

У жовтні стало відомо, що Україна та США спільно створили гібридні системи протиповітряної оборони. Програма отримала назву FrankenSAM.

Нещодавно в Україні відбувся форум оборонних індустрій, де представники понад 60 компаній із 23 країн світу висловили свої наміри виробляти зброю разом з Україною. Президент Володимир Зеленський на новому форумі оборонних індустрій у Вашингтоні закликав оборонні компанії США до ще тіснішої співпраці.

Раніше The Page повідомляв, що в Україні розпочалося серійне виробництво нового дрона-камікадзе, його вже замовляють Сили оборони для своїх операцій.

Подякувати 🎉