Facebook Pixel

Україна може виготовляти до 5-7 тис. боєприпасів 155 мм на місяць — Згурець

Україна може виготовляти до 5-7 тис. боєприпасів калібру 155 мм на місяць. Це є найбільш ефективним показником для країни, враховуючи її початкові можливості.

Таку думку висловив аналітик Defense Express Сергій Згурець в етері телеканалу «Еспресо».

Згурець навів приклад Польщі, яка вже у 2015 році розпочала виготовлення боєприпасів калібру 155 мм, уклавши угоду з чехами ще у 2010 році для ліцензійного виробництва цих боєприпасів. Старт повного циклу виробництва зайняв п'ять років.

Хоча в Україні також працювали над створенням 155 мм боєприпасів, програма розвивалася активно, але реалізація на практиці прогресувала повільно, вважає аналітик.

Він також визначив оптимальну кількість виготовлення боєприпасів для України, враховуючи її потужності.

Quote«На сьогоднішній день необхідних обсягів боєприпасів ще не досягнуто. Однак країна активно намагається прискорити виробництво боєприпасів у співпраці з західними партнерами», – зазначив Сергій Згурець.

Перші кроки вже зроблено, і тепер головне — забезпечити нормальний темп виробництва, щоб випускати принаймні 5-7 тис. боєприпасів щомісяця, підкреслив аналітик. Такі показники, за його словами, є достатньо високими, враховуючи початкові можливості країни, які ми мали напередодні повномасштабного вторгнення росії.

Раніше The Page повідомляв, що Україна прагне стати найбільшим виробником зброї в ЄС і вже досягла перших успіхів у виробництві ракет.

Подякувати 🎉