Facebook Pixel

Україна стане найбільшим виробником зброї у Європі, — Мінстратегпром

Україна прагне амбітної мети стати найбільшим виробником зброї на європейському континенті й уже досягла перших успіхів, особливо в галузі виробництва ракет.

Про це заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв'ю PAP.

Quote«Ми розбудовуємо міць України як виробника зброї. Ми вже маємо перші успіхи. Я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет», – зазначив міністр.

Камишін наголосив, що виробничі потужності українського ОПК за останній місяць зросли вдвічі.

Міністерство зі стратегічних галузей промисловості України виступає одним із співзасновників проєкту Brave 1, покликаного надавати підтримку розробкам у галузі оборонних технологій у країні. За словами Камишіна, цей проєкт націлений на сприяння виробникам більш оперативно проходити шлях від ідеї до укладання контракту з Міністерством оборони України.

Проєкт також орієнтований на іноземних інвесторів.

Quote«Якщо вони вирішать виробляти в Україні під час війни, то зможуть протестувати свій продукт на полі бою. Це своєю чергою дасть їм можливість його модернізувати. Я думаю, що будь-яка зброя, яка піде цим шляхом, продаватиметься не тільки в Україні», – сказав Камишін.

За його словами, Україна прагне стати експертом у веденні звичайної війни.

Quote«Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї у Європі»,– сказав він.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉