Facebook Pixel

Швейцарія надасть Україні €1,6 млрд упродовж наступних трьох років

Швейцарія пообіцяла виділити Україні 1,5 млрд франків ($1,7 мільярда) до 2028 року. Цю допомогу спрямують на відновлення цивільної інфраструктури та децентралізацію енергосистеми.

Про це заявила президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд на спільній пресконференції в Берні з президентом України Володимиром Зеленським.

Quote«Політичним компасом відбудови слугують принципи Лугано, закладені на Конференції з питань відновлення України в липні 2022 року. На підтримку України Швейцарія запланувала надати півтора мільярди франків у період з 2025 до 2028 року. Сьогодні ми обговорювали необхідність найкращої координації допомоги з міжнародною спільнотою», – сказала вона.

Амгерд нагадала, що у вересні Федеральна Рада оголосила гуманітарне розмінування України пріоритетом і затвердила розрахований на чотири роки пакет допомоги обсягом у 100 млн франків.

Президентка Швейцарії також поінформувала, що в жовтні в Женеві відбудеться конференція з цього питання.

Також Амгерд наголосила, що Швейцарія готова організувати мирну конференцію щодо Української формули миру на рівні лідерів держав. Представники Швейцарії та України вже завтра почнуть підготовку до мирної конференції.

Раніше The Page повідомляв, що президент України Володимир Зеленський особисто звернеться до учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі 16 січня 2024 року. Новина про це з’явилася в програмі форуму.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉