Facebook Pixel

Україна готує нові санкції проти постачальників компонентів БпЛА «Ланцет» і «Орлан»

Група Єрмака-Макфола готує нові санкції проти постачальників компонентів дронів «Ланцет» і «Орлан» для росії. Про це інформує голова Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Quote««Ланцет» є однією з основних бойових одиниць, які ворог використовує саме на фронті проти нашої бронетехніки, систем ППО, РЛС, і не тільки. Так само, як й інші продукти компанії ZALA AERO. «Орлан» — це розвідник, який виявляє позиції та коригує вогонь», — зазначив він.

Наразі вже введені українські санкції проти Олександра Захарова, власника та конструктора ZALA AERO. Тепер триває робота щодо залучення обмежень від Заходу. Зокрема, українські, європейські, американські та австралійські санкції вже запроваджені проти ООО «ЦСТ» — основної юридичної особи ZALA AERO.

Єрмак нагадав, що БпЛА «Ланцет» містять щонайменше 19 іноземних електронних компонентів. Вони є і в російських БпЛА «Орлан».

Quote«Група Макфола-Єрмака ближчим часом презентує документ з конкретними санкційнимм пропозиціями, щоб унеможливити надходження мікроелектроніки, верстатів та іншого обладнання, необхідного для виробництва БПЛА, а також хімікатів та інших матеріалів», — зазначив голова ОП.

Україна також працює над запровадженням санкцій щодо російських РЕБ та РЛС, виробництво яких теж суттєво залежить від іноземних компонентів.

Подякувати 🎉