Facebook Pixel

Рада може звільнити від ПДВ імпорт обладнання для енергетичної інфраструктури

Рада може звільнити від ПДВ імпорт обладнання для енергетичної інфраструктури

Рада може звільнити від ПДВ імпорт обладнання для енергетичної інфраструктури

У Верховній Раді зареєстровані два законопроєкти №11343 та №11344. Вони мають внести зміни до Податкового та Митного кодексів і таким чином звільнити від оподаткування та мита обладнання для енергетичної інфраструктури. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Quote«Не довше ніж до 1 червня 2025 року звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, що здійснюються за договорами купівлі-продажу, у яких стороною є Секретаріат Енергетичного Співтовариства, укладеними між постачальниками товарів та/або надавачами послуг та суб’єктами господарювання, що мають ліцензії на окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії (виробництво електричної енергії, передача електричної енергії, розподіл електричної енергії) та природного газу (транспортування, розподіл і постачання природного газу)», — цитує один з законопроєктів Железняк.

Наразі тексти документів на сайті Верховної Ради відсутні.

Нагадаємо, що у квітні поточного року уряд зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону «Про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електричної станції», згідно з яким нові енергоблоки ХАЕС мають почати будувати влітку або восени цього року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉