Facebook Pixel

Мандрівку оформлюють лише за 8 днів до початку поїздки, — в Join UP! розповідають про реалії туризму

Українці наважуються на подорожі в останній момент, а не бронюють тури заздалегідь, як це було до повномасштабної війни та пандемії коронавірусу. Ці та інші підсумки 2023 року для туристичної галузі оприлюднює один з найбільших українських туроператорів Join UP!

Бронювання турів — за скільки днів до подорожі

В Join UP! повідомляють, що у 2023 році продовжила скорочуватися глибина бронювання турів. Мандрівки українці найчастіше оформлювали лише за 8 днів до початку поїздки. Тоді як у 2022 році терміни бронювання були більшими і досягали 14–21 дня.

Тенденція до скорочення глибини бронювання не є лише українською. В Join UP! зазначають, що цей тренд зберігається від початку пандемії коронавірусу в усьому світі. Адже ситуація стає надто непередбачуваною для розважливого планування заздалегідь.

Інфографіка: Join UP!

Інфографіка: Join UP!

За статистикою Join UP! середня тривалість туру в 2023 році складала 7 ночей. Тим часом середня вартість подорожей у порівнянні з 2022 роком зросла на 11,6%.

Як у 2023 році змінився попит на подорожі

Попит на подорожі в Україні поступово відновлюється. Адже послугами Join UP! протягом 2023 року скористались 235 073 людей, що на 48% більше, ніж у 2022 році. Але цей показник все ще вчетверо менший в порівнянні з довоєнним 2021 роком.

Найпопулярнішим місяцем для подорожей серед клієнтів Join UP! став липень, коли в мандри вирушило 39 559 осіб.

Інфографіка: Join UP!

Інфографіка: Join UP!

Інфографіка: Join UP!

Інфографіка: Join UP!

Quote«Основні тенденції в туріндустрії залишаються майже незмінними з попереднього року: ми так само бачимо переважно попит на закордонні тури від жінок, чи жінок із дітьми, а тури по Україні, відповідно, частіше бронюють разом із чоловіками. Люди вже звикли, що вильоти здійснюються з найближчих до України аеропортів, тому запит на авіатури домінує. При цьому глибина бронювань скорочується — люди готові придбати тур і вже через тиждень вирушити в подорож», — узагальнює Ірина Мосулезна, керівна директорка Join UP! Україна.

Яким був портрет мандрівника 2023

За інформацією Join UP! склад клієнтів компанії у 2023 році був наступний:

  • жінки: 59%;
  • діти: 24%;
  • чоловіки: 17%.
За кордон подорожують переважно українські жінки з дітьми. Фото: Pixabay

За кордон подорожують переважно українські жінки з дітьми. Фото: Pixabay

В які країни найчастіше подорожують з дітьми

Відповідно до статистики Join UP!, у 2023 році Єгипет відвідало 22 257 дітей з України, Туреччину — 20 419 та Грецію — 2759 дітей. Але за співвідношенням кількості дорослих та дітей лідером виявилася Болгарія, куди в середньому двоє дорослих подорожували з однією дитиною.

Quote«Таким чином, саме Болгарію можна вважати «дитячим напрямком» року, що пояснюється доступними автобусними турами та відносно невеликою відстанню від України», — доходять висновку в Join UP!
Подякувати 🎉