Facebook Pixel

Троє бойовиків, які штурмували Авдіївку, отримали реальні терміни увʼязнення

Троє зрадників, які вступили до російських військ та воювали проти України під Авдіївкою, отримали реальні терміни увʼязнення.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Двоє з них були захоплені під час запеклих боїв під Авдіївкою у жовтні 2023 року, а третього затримали під час безуспішного штурму агресором позицій ЗСУ в районі Новоселівки на Донеччині у серпні. Тоді українські воїни протягом доби відбили понад десяток атак рашистів.

Суд призначив двом зрадникам покарання у вигляді по 15 років в'язниці, а третьому – 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, фігуранти справи є мешканцями Донеччини та Криму. Двоє з них приєдналися до складу окупаційних угруповань Південного військового округу росії ще до початку повномасштабного вторгнення рф, третій долучився у липні 2023 року.

Двоє зрадників з Донеччини атакували позиції ЗСУ в районах Авдіївки та Бахмута у складі «114 окремої мотострілецької бригади» та «окремої артилерійської бригади «кальміус».

Третій зловмисник діяв у рядах окупаційної «132 мотострілецької бригади» на посаді оператора протитанкових керованих ракет. Він брав активну участь у бойових діях під Волновахою, а пізніше – поблизу Красногорівки на Донеччині.

Суд, вивчивши всі зібрані докази, визнав зловмисників винними за статтями 111, ч.1 та 2 Кримінального кодексу України за державну зраду. Злочинні дії двох із них були також кваліфіковані як участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Розслідування проводили співробітники Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Раніше The Page повідомляв, що працівники контррозвідки СБУ затримали агента головного управління генштабу збройних сил росії, який розвідував позиції та маршрути руху українських військових на Миколаївщині з метою коригування повторних ракетних ударів по регіону.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉