Facebook Pixel

Четверо зрадників, які мобілізувалися до російської армії, отримали реальні терміни увʼязнення

Четверо зрадників, які воювали на боці окупаційних військ рф на сході України, були затримані СБУ та притягнуті до відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Трьох зловмисників українські захисники взяли в полон під час інтенсивних боїв на Донеччині восени 2023 року. Один із них виявився ворожим розвідником, який здійснював приховане спостереження за оборонними позиціями ЗСУ під Авдіївкою.

Четвертого бойовика затримали, а його командира ліквідували на Лисичанському напрямку. Злочинці під прикриттям російської авіації намагалися штурмувати Білогорівку на Луганщині.

Суд призначив двом із зрадників 15 років в'язниці, ще двом — 12 років позбавлення волі, враховуючи їхню співпрацю зі слідством.

Quote«Розслідування встановило, що всі четверо ворожих бійців приєдналися до окупаційних підрозділів Південного військового округу Збройних сил росії напередодні 24 лютого 2022 року. Після «зарахування» до лав окупантів їм видали зброю, боєприпаси та формений одяг російського зразка. Згодом зрадників відправили на полігони у тимчасово захоплених регіонах України для вогневої і тактичної підготовки у складі штурмових груп», – йдеться у повідомленні.

У ході слідства встановлено, що двоє із зловмисників – мешканці захопленого міста Ровеньки на Луганщині, які «мобілізувалися» до окупаційних військ за «директивою» гауляйтера Пасічника.

У лавах загарбників вони намагалися захопити Харків, штурмували Соледар та Сєвєродонецьк, а потім атакували позиції ЗСУ в районі Білогорівки.

Третій засуджений є мешканцем окупованого селища Новий Світ на Донеччині. Він вступив до «1-ї Слов’янської бригади» 1-го армійського корпусу рф та брав участь у розвідувальних операціях поблизу Красногорівки на Авдіївському напрямку.

Ще одним учасником злочинної групи виявився уродженець Донецька, який з 2014 по 2015 рік перебував у лавах підконтрольного москві «Козачого союзу області війська донського».

На початку повномасштабного вторгнення рф він приєднався до мотострілецького батальйону окупантів та воював у районі Комишувахи на Луганщині, а потім навчав «рекрутів» у Донецьку.

«На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за ч. 1, 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).Одному з них додатково пред'явлено звинувачення за участь у терористичній групі чи терористичній організації (ст. 258-3)», – повідомила пресслужба.

Розслідування проводили працівники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Раніше The Page повідомляв, що спецагент фсб, відомий під псевдонімом «Скіф», який намагався на Одещині завербувати представників силових відомств, отримав 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉