Facebook Pixel

Суд передав ТРЦ Гулівер АРМА

3 червня Шевченківський райсуд Києва передав ТРЦ «Гулівер» бізнесмена Віктора Поліщука в управління АРМА. Компанію бізнесмена звинувачують в ухиленні ТРЦ від сплати податків на суму 146 млн грн.

Про це пише пресслужба суду.

Справа проти ТРЦ «Гулівер»: деталі

30 травня 2023 року слідчі БЕБ повідомили про підозру гендиректорці «Гулівера» Ірині Круппі. За даними БЕБ, протягом 2019-2021 років керівництво «Гулівера» уклало низку договорів з підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками «фіктивності» та «транзитності», на отримання різноманітних послуг та придбання матеріальних цінностей тощо. Завдяки цьому ТРЦ змогло ухилитися від сплати податків на 146 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).

9 квітня 2024 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання прокурора ОГП і наклав арешт на майно ТОВ «Три О», зокрема торговельно-офісний комплекс «Гулівер» у Києві загальною площею 151,8 тис. кв. м.

Позиція ТРЦ Гулівер

Quote«Передача активу Gulliver в управління АРМА не лише ставить під сумнів незалежність та неупередженість судової системи країни, а й завдасть шкоди державному бюджету, адже при такому рішенні виплати перед державними банками за кредитами будуть призупинені, це близько 40 млн гривень на місяць.
QuoteМенеджмент БФК Gulliver у правовому полі продовжуватиме відстоювати свою позицію в Апеляційному суді.
QuoteСеред наших ключових аргументів:
Quoteгрубе порушення процесуальної процедури, пов’язаної з тим, що Шевченківський суд прийняв рішення щодо передачі об’єкта в АРМА всупереч рішенню Апеляційного суду про арешт, яким не встановлюється будь-яка можливість передачі комплексу;
Quoteневідповідність співрозмірності вартості БФК Gulliver у порівнянні із сумою ймовірно несплачених податків. Крім того, відсутня заборгованість компанії перед Державною податковою службою України;
Quoteреальна загроза виконання зобов’язань перед державними банками і, як наслідок, недоотримання додаткових коштів до державного бюджету.
QuoteХочемо наголосити, що наш бізнес в умовах повномасштабної війни продовжує працювати, надавати робочі місця, сплачувати податки, створювати якісний сервіс для партнерів та відвідувачів. Зі свого боку, ми зробимо все можливе, аби повернути об’єкт у свою законну власність.
QuoteМи відповідально працюємо у партнерстві з понад 250 міжнародними та вітчизняними компаніями, які є нашими орендарями, протягом понад 10 років професійно обслуговуємо комплекс та надаємо послуги десяткам тисяч людей щоденно. Надалі багатофункціональний комплекс Gulliver працюватиме у звичному режимі, виконуючи свої зобов'язання перед державою, клієнтами та відвідувачами.
QuoteДодатково повідомляємо, що ТОВ «ТРИ О», у власності і фактичному управлінні якого знаходиться БФК Gulliver, у періоді з 2019 року було сплачено понад 620 млн грн податків. ТОВ «ТРИ О» виконує свої зобов’язання перед державними банками: АТ «Ощадбанк» і АТ «Укрексімбанк». Так, у 2023 році в погашення кредитних зобов’язань цим банкам було сплачено понад 300 млн грн, а запланований обсяг погашення на 2024 рік становить понад 700 млн гривень».


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉