Facebook Pixel

Бізнес по-новому сплачуватиме за електроенергію: що зміниться з 30 червня

В Україні з 30 червня з'являться нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу. Зміни запроваджують для ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку.

Відповідну постанову під час засідання 27 червня підтримала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Відомо, що діятимуть три рівні максимальні ціни для часових слотів упродовж доби:

  • у нічний період, з 00:00 до 07:00, верхня межа ціни на електроенергію для бізнесу зросте на 50% — з 2 тис. грн до 3 тис. грн/МВт*год;
  • у денні години, з 07:00 до 19:00, верхня межа ціни електроенергії для бізнесу зросте на 25% — з 4 тис. грн до 5 тис. грн/МВт*год;
  • під час вечірнього піка споживання електроенергії, з 19:00 до 23:00, максимальна ціна подорожчає на 80% – з 4 тис. грн до 7,2 тис. /МВт*год.

Змінилася також і мінімальна ціна на ринку на добу наперед, а також на внутрішньодобовому ринку. Так, НКРЕКП знизила її до 10 грн/МВт*год.

На балансувальному ринку розцінки з 30 червня будуть такими:

  • максимальна верхня ціна – 125% від ціни на ринку на добу наперед;
  • мінімальна гранична ціна – 0,01 грн/МВт*год.

Зазначимо, що структура тарифів для бізнесу складається з тарифів оператора системи передавання та операторів системи розподілу, а також із вартості послуг постачальника.

Подякувати 🎉