Facebook Pixel

Суд залишив ексголову Верховного Суду Князєва під вартою

2 листопада Апеляційна палата ВАКС відмовила у задоволенні апеляційної скарги адвоката Всеволода Князєва. Суд продовжив арешт ексголови Верховного Суду з можливістю внесення застави у розмірі 35 млн грн.

Про це пише САП.

Що відомо по справі підкупу ексголови Верховного Суду Князєва

Нагадаємо, що ввечері 15 травня НАБУ взяло під варту голову Верховного Суду України Всеволода Князєва під час отримання хабаря в розмірі $2,7 млн. Передавав йому гроші Олег Городецький. Князєв, ймовірно, отримував гроші від людей, які діяли в інтересах олігарха Костянтина Жеваго.

За даними НАБУ, ці кошти були призначені на справу щодо законності придбання Жеваго Полтавського ГЗК. 19 квітня 2023 року Верховний Суд підтвердив законність придбання у 2002 році пакету акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату компанією Ferrexpo, одним з акціонерів якої є Костянтин Жеваго.

Пресслужба Жеваго всі звинувачення відкидає.

16 травня Пленум Верховного Суду висловив недовіру голові ВС Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду. За це проголосували 138 суддв.

18 травня Вища рада правосуддя дозволила тримати під вартою ексголову Верховного Суду України Всеволода Князєва.

26 травня на Пленумі суддів новим очільником Верховного Суду України було обрано 56-річного Станіслава Кравченка.

11 липня Вищий Антикорсуд продовжив арешт ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву ще на два місяці, до 8 вересня 2023 року. Князєв може ще внести заставу у розмірі 75 млн грн.

11 жовтня ВАКС продовжив арешт Князєва до 9 грудня 2023 року, однак суд зменшив указаному підозрюваному розмір застави з 45 млн грн до 35 млн грн.

13 жовтня ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та адвокатом Городецьким. Він зобов'язується виплатити 50 млн грн на потреби ЗСУ.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉