Facebook Pixel

Коломойському продовжили тримання під вартою до 2 березня 2024 року

Шевченківський районний суд продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2 млрд 650 млн грн.

Про це стало відомо із засідання суду.

Прокуратура просила продовжити Коломойському запобіжний захід до 2 березня 2024 у вигляді тримання під вартою із можливістю внести заставу у 2,7 млрд грн. Захист бізнесмена просив відмовити у задоволенні цього клопотання сторони обвинувачення у повному обсязі, вважаючи його необґрунтованим.

Під час засідання Ігор Коломойський заявив, що його стан здоров'я погіршився під час перебування в ізоляторі, і наголосив на загостренні численних хронічних захворювань, які вимагають додаткового обстеження.

Quote«У мене з’явилася серцева проблема, яка, може, раніше і була, але не у такій гострій формі. Зараз вона потребує додаткового обстеження, мінімум 3 програми, які потрібно зробити», — розповів бізнесмен.

Після понад години обговорень у нарадчій кімнаті суддя Олексій Глянь оголосив рішення: клопотання прокурора задовольнити частково та продовжити строк тримання Коломойського під вартою до 2 березня в межах строку досудового розслідування з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млрд 650 млн грн.

Це рішення може бути оскаржене протягом 5 днів.

У чому звинувачують Ігоря Коломойського?

Слідство встановило, що у січні-березні 2015 року Ігор Коломойський, кінцевий бенефіціар банку, на той момент голова Дніпропетровської обласної держадміністрації, розробив план заволодіння коштами ПАТ КБ «ПриватБанк» з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку.

Для цього банк штучно зобов’язали виплатити вказаній підконтрольній компанії понад 9,2 млрд грн під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.

НАБУ кваліфікувало дії підозрюваних за статтями 191, 209, 366 Кримінального кодексу України. Директора департаменту міжбанківського дилінгу банку було затримано за ст. 208 КПК.

Також Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс Генерального прокурора відкрили справу проти олігарха за підозрою у заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку.

7 вересня Детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ «ПриватБанк» та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Що відомо про арешт Коломойського?

Шевченківський райсуд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3,8 млрд грн. Запобіжний захід діяв до 2 грудня.

Але 21 грудня минулого року Київський апеляційний суд зменшив її до 2,7 млрд грн.

У листопаді суд продовжив до 26 січня запобіжний захід Коломойському у вигляді взяття під варту.

Подякувати 🎉