Facebook Pixel

США відхилили пропозицію путіна припинити вогонь в Україні

США відхилили пропозицію володимира путіна про припинення бойових дій в Україні, щоб заморозити війну. Про це пише Reuters з посиланням на три російські джерела.

Як повідомляють російськи джерела Reuters, путін у 2023 році публічно та через посередників передавав Вашингтону, що він може розглянути припинення вогню в Україні з нинішніми кордонами. Окуповані території росія віддавати не збиралась.

Quote«Контакти з американцями закінчилися нічим. Американці не хочуть обговорювати це питання без України, тим самим тиснучи на неї», – повідомляють джерела з рф.

Reuters пише, що інформація про невдалі переговори росії зі Штатами щодо припинення вогню з’явилася після того, як у США довгий час обговорювали збільшення допомоги Україні, яку активно намагався заблокувати кандидат в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп.

Джерело Reuters у США заперечило будь-які офіційні контакти та заявило, що Вашингтон не братиме участі в переговорах без участі України.

Кремль, Білий дім, Держдеп США та Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) відмовилися від коментарів.

Quote«Американці не вірили, що путін справді хоче припинити вогонь, але він дійсно готовий обговорювати це питання. Але росія готова воювати стільки, скільки буде потрібно», – сказало російське джерело.

Тепер у кремлі не бачать сенсу в подальших контактах із США з цього питання, повідомили російські джерела.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉