Facebook Pixel

Затяжна війна не стимулюватиме інновації бізнесу, але економіка буде жити, як зараз – Кузяків

Навіть якщо війна затягнеться, проте залишиться економічна допомога – українська економіка буде жити так, як зараз, і ситуація сильно не погіршиться. Проте попиту на інновації не буде через відсутність безпеки та втому населення загалом.

Про це в інтерв’ю The Page розповіла Оксана Кузяків, виконавча директорка Інституту економічних досліджень.

«Війна все одно буде поряд – будуть розвиватися галузі, пов'язані з військово-промисловим комплексом. Люди щось споживають у торгівлі. Єдине, що не буде, як є, – люди. Вони виснажуються – і ми зараз навіть не про фронт кажемо, це окрема історія. Бізнес спрямований на зростання, інновації – вони не можуть виникати тоді, коли немає попиту на них», – пояснила Оксана Кузяків.

Бізнесу також потрібно буде адаптуватися до умов, коли їхніх співробітників можуть мобілізувати. Навчанню нових співробітників також допомагає освіта, тому Україні потрібно буде покращити ефективність освіти для дітей, які залишаються в країні в тому числі, за словами експертки.

Проте в умовах найбільшої повномасштабної війни в Європі після Другої світової Україна та бізнес зробили все, що могли, на думку Кузяків. Виконавча директорка Інституту економічних досліджень досліджує ділову активність та бізнес-клімат в Україні. ІЕД – один з небагатьох незалежних дослідницьких центрів з дослідженнями про економіку, з яких можна сформувати враження про її загальний стан.

The Page поговорив з Оксаною Кузяків про те, як війна вплинула на економіки росії та України, за яких умов українська економіка буде зростати та чому російська виявилася стійкішою за прогнози.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉