Facebook Pixel

Спалах на «Київхлібі»: як побороти коронавірус на підприємстві

Підприємства, які прагнуть не допустити спалах коронавірусу серед своїх працівників, повинні впроваджувати доведені й ефективні програми з інфекційної безпеки. Про це в коментарі The Page повідомив лікар-епідеміолог, кандидат медичних наук, керівник національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін.

Епідеміолог додав, що важливо також проводити епідеміологічні розслідування.

«Але чи робить хтось у нашій країні такі речі? Я не знаю. Тут питання до державної системи: наскільки ефективно це все налагоджуватиметься найближчим часом», — додав він.

На думку Александріна, спалах коронавірусу в цеху підприємства «Київхліб» стався через те, що керівництво не вживало заходів щодо мінімізації ризиків.

«Національна група з інфекційного контролю опрацювала сім найбільших підприємств України. Там досі можуть виявити випадки зараження співробітників, але їх моментально локалізують і не допустять спалах», — розповів він.

Контекст. На підприємстві «Київхліб» зафіксовано спалах коронавірусу COVID-19. В одному з цехів заразилося понад половини співробітників. Зараз всі хворі та контактні особи перебувають на самоізоляції, а цех-пекарню закрили на карантин і дезінфікують. Але ризику передачі COVID-19 через хлібобулочні вироби практично немає.

Подякувати 🎉