Коронавірус не пошириться через готову продукцію «Київхлібу». Про це в коментарі повідомив лікар-епідеміолог, кандидат медичних наук, керівник національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін.
«Ризику передачі коронавірусу через хлібобулочні вироби практично немає. Навіть ті люди, які працювали [на підприємстві — ] та інфікувалися, не могли поширити вірус через готову продукцію», — розповів він.
Епідеміолог додав, що ризик передачі коронавірусу через продукцію після випікання мінімальний, але слід зважати на умови зберігання продуктів.

«Потрібно розуміти, яка температура повітря була в приміщенні, де зберігалися хлібобулочні вироби, яка вологість там була. У приміщенні з сухим повітрям життєздатність збудника COVID-19 мінімальна», — додав він
Контекст. На підприємстві «Київхліб» зафіксовано спалах коронавірусу COVID-19. В одному з цехів заразилося понад половини співробітників.
Всього за останню добу в Україні зафіксували антирекорд нових випадків захворювання на COVID-19 — 1 453 випадки. Померло 33 особи, що також є антирекордом.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Платіжна директива PSD3: все, що треба знати тим, хто працює з платежами в ЄС