Facebook Pixel

Вступ 2024: Названа середня ціна найбажанішої вищої освіти в Україні

В Україні розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступників, а заклади вищої освіти вже оприлюднили нові пропозиції для абітурієнтів. Отже The Page підрахував, скільки тепер у середньому в Україні коштує престижна освіта.

Скільки коштує вища освіта 2024

Щоб вивести середній показник, The Page проаналізував ТОП-10 найбажаніших спеціальностей серед вступників за підсумками вступної кампанії 2023 і ТОП-5 закладів вищої освіти, куди надійшло найбільше заяв по кожній з популярних спеціальностей 2023. Тобто середня вартість навчання на контракті виведена на основі 50 найбільш затребуваних серед вступників 2023 року пропозицій.

Отже, за підрахунками The Page, середня вартість найбажанішої вищої освіти у 2024 році склала 42,077 грн за рік навчання. Детально ціни на навчання ТОП-університетів The Page наводить у своєму огляді.

Як змінилася вартість вищої освіти у 2024 році

The Page дійшов висновку, що більшість з найбажаніших університетів у 2024 році підвищили ціни на освіту. Наприклад, вартість навчання 2024 для вступників у Національний університет «Львівська політехніка» в середньому зросла на 5-8%.

А, наприклад, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого (Харків) підвищив вартість здобуття ступеня бакалавра права більш ніж на 30%, до 41,35 тис. грн за рік.

Також на 40,3%, до 44,9 тис. грн, зросла вартість навчання за фахом «Кібербезпека та захист інформації» у Національному авіаційному університеті.

Тим часом Київський національний університет імені Тараса Шевченка і Український державний університет імені Михайла Драгоманова залишили ціни на навчання за контрактом на рівні минулого року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉