Facebook Pixel

Від початку обстрілів енергетичної інфраструктури «Епіцентр» продав майже 30 тис. генераторів

Повномасштабна війна та масовані обстріли критичної інфраструктури суттєво вплинули на споживчу поведінку українців. Великий попит узимку мали генератори. Наприклад, продажі найпопулярніших бензинових агрегатів зросли в понад 5 разів проти довоєнної зими, а дизельних – майже в 9 разів.

Quote«‎‎Загалом від початку масованих обстрілів енергетичної інфраструктури (з жовтня 2022-го) в мережі «‎‎Епіцентр» було реалізовано майже 30 тис. генераторів загальною електричною потужністю приблизно 100 МВт. Для порівняння: такої потужності могло б вистачити для освітлення міста з населенням 200 — 300 тис. осіб. Наприклад, Чернігова, Херсона, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Житомира, Хмельницького або Чернівців», – зазначив виконувач обов'язків директора з роздрібної торгівлі мережі «‎‎Епіцентр» Дмитро Танько.

Крім того, загальний обсяг реалізації повербанків у мережі «‎‎Епіцентр» минулої зими зріс у 12 разів, зарядних станцій – у понад 7 разів, ліхтарів – у 4,5 раза.

Значно більші обсяги продажів фіксувалися в категоріях автомобільних акумуляторів (майже втричі), зарядних і пускозарядних пристроїв та інверторів (у 3,5 раза), моторних олив (удвічі).

Активно купували також газові балони (зростання в 3 рази), туристичні газові балони (майже в 5 разів) і туристичні плитки та пальники (більш як у 7 разів).

Подякувати 🎉