Facebook Pixel

Все про двозонний лічильник електроенергії — YASNO

Все, що ви запитували про двозонний лічильник електроенергії —  YASNO

Все, що ви запитували про двозонний лічильник електроенергії — YASNO

Ключова відмінність двозонного лічильника від звичайного — це те, що двозонний лічильник обліковує не лише спожиту електроенергію, а й час її споживання. Він окремо фіксує обсяг електроенергії, яка була спожита вдень з 7:00 до 23:00 та вночі з 23:00 до 07:00, тобто має дві зони. Зони лічильника — це проміжки часу доби, в яких лічильник автоматично фіксує спожиту електроенергію.

Завдяки цьому власники двозонних лічильників можуть користуватия «нічним» тарифом та сплачувати за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00, за двічі нижчою ціною — не 2,64 грн, а 1,32 грн.

Чи самі лічильники передають показання?

Передавати показання двозонного лічильника споживачі мають самостійно. Двозонні лічильники можуть передавати показання автоматично лише у разі, якщо вони є частиною автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ). Це так звані «розумні» лічильники. Коли оператор системи розподілу встановлює їх у багатоквартирному будинку, то АСКОЕ встановлюється одночасно для усіх мешканців.

Як рахувати спожиту електроенергію і передавати показання

Щоб зафіксувати коректно показання, необхідно знати, що дані на екрані двозонного лічильника відображаються послідовно з інтервалом 10 секунд: сукупний обсяг спожитої електроенергії, показання кіловат∙годин за різними тарифами, дата, поточний час та інші параметри залежно від моделі приладу. Щоб інформацію на лічильнику було простіше розуміти, кожне показання має свій індекс, який стоїть поряд з цифрами.

Як правильно знімати показання двозонного електролічильника

Як правильно знімати показання двозонного електролічильника

Після встановлення лічильника електроенергія починає обліковуватись уже по двох зонах, і вже у наступній платіжці клієнт побачить, що нарахування здійснюється за «нічним» тарифом.

Але в Особистому кабінеті YASNO інформація почне відображатись орієнтовно через 10 днів, лише після того, як оператор системи розподілу відобразить цю зміну у своїй базі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉