Facebook Pixel

Шахраї за допомогою фішингу вкрали близько 11 млн грн Фонду гарантування вкладів

Шахраї за допомогою фішингу заволоділи близько 11 млн грн Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Кошти знаходилися на рахунку приватного нотаріуса, їх мали отримати вкладники ліквідованого банку. Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Quote«За даними слідства, злочинне угруповання діяло на території міста Києва та Дніпропетровської області. Його учасники використовували фішингові посилання для отримання даних банківських карток громадян та надалі привласнювали гроші з їхніх рахунків», — йдеться в повідомленні.

Порушники змусили нотаріуса розкрити конфіденційні дані, якими скористалися та отримали доступ до його рахунку через онлайн-банкінг. Правоохоронці викрили близько 12 зловмисників після обшуків у їхніх домівках.

Усім повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 361, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 361, ч. 1 ст. 310, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 317, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Порушникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉