Facebook Pixel

Відповів на критику: Притула пообіцяв скоро відзвітувати, що придбає для ЗСУ замість «Байрактарів»

Відомий український шоумен і волонтер Сергій Притула у відповідь на критику щодо використання пожертв українців пообіцяв найближчим часом відзвітувати, на що волонтери витратять понад 600 млн грн українців, які вони зібрали на три бойові безпілотники «Байрактар», котрі, як відомо, турецька компанія-виробник Baykаr вирішила надати Україні безкоштовно.

Про це Притула розповів у телеефірі проєкту FreeДом у відповідь на звинувачення щодо нецільового використання пожертв, які йому почали висловлювати користувачі інтернету.

Quote«Якщо капати кожен день мені на мізки, це ні до чого не призведе. Я однаково не розкрию ті речі, які не маю права розкривати. Процес просто йде. Я не можу його «спалити» своїми публічними заявами... Є таке слово тендер, це займає трохи часу. Бо ті закупівлі, які ми хочемо зробити, це не в гастроном за ковбасою піти», — наголосив шоумен.

Він також додав, що волонтери вже визначилися, що закупити для потреб ЗСУ, перебравши багато різних варіантів.

Quote«Тут важливо було, щоб це придбання відповідало очікуванням людей. Людина, яка кинула гривню, 20, 100, тисячу, мільйон на «Байрактар», усвідомлювала, що долучається до придбання чогось, що нестиме смерть окупантам. Ми обрали той варіант, який нестиме смерть ворогам у величезних масштабах», — заінтригував Сергій Притула.

За його словами, конкретні деталі, ймовірно, стануть відомі за 2 — 3 тижні.

Як повідомлялося, 22 червня 2022 року Фонд Сергія Притули оголосив про початок збору коштів на закупівлю ударних БпЛА «Байрактар» для ЗСУ. Збір коштів тривав із 22 до 29 червня.

Після цього турецька компанія вирішила передати три ударні БпЛА Україні безкоштовно.

Наприкінці травня в Литві за три доби зібрали 5 млн євро на купівлю безпілотника Bayraktar TB2 для України. Кампанію ініціював ведучий і лідер думок Андрюс Тапінас.

Після цього польський журналіст Славомир Сераковський, який надихнувся прикладом Литви, теж ініціював збір коштів на придбання бойового безпілотника Bayraktar TB2 для Збройних сил України.

Турецький безпілотник Bayraktar TB2 зіграв важливу роль у перемогах української армії над російськими окупантами. «Байрактари» допомагають громити колони російської техніки, підривають танки й навіть сприяли відправленню на дно флагманського крейсера Чорноморського флоту рф «Москва». Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний охрестив безпілотник «життєдайним Байрактаром».

Зараз син турецького торговця автозапчастинами Сельчук Байрактар — один із провідних світових виробників зброї, а в його компанії Baykar Technologies працюють понад 2 тис. людей. Байрактар особисто тестує нові моделі безпілотників.

Подякувати 🎉