Facebook Pixel

Побачила наслідки «руського міра»: прем’єрка Фінляндії Санна Марін відвідала Ірпінь і Бучу

Очільниця фінського уряду Санна Марін у четвер, 26 травня, прибула з візитом в Україну. Зранку вона відвідала звільнені від окупантів Бучу та Ірпінь під Києвом, пізніше мала зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомили в Ірпінській міській раді, прем’єрці показали, як виглядають наслідки приходу «руського міра».

Quote«Обговорили питання допомоги у відновленні нашого міста, адже Ірпінь зазнав найбільших руйнувань (понад 70% міста) і став щитом Києва. Дякуємо за непохитну міжнародну позицію щодо територіальної цілісності України, за запровадження жорсткіших санкцій проти Росії, за військово підтримку та допомогу», — зазначила секретарка міської ради Анжела Макеєва.

Також Санна Марін разом із фінською делегацією побувала в Бучі. За словами голови Київської ОВА Олексія Кулеби, вони відвідали місця, де росіяни здійснювали геноцид щодо українців.

Після відвідування Ірпеня та Бучі прем'єрка вирушила на Банкову, де провела зустріч із Зеленським.

Quote«Для нас військова допомога Фінляндії є дуже цінною. Зброя, санкційна політика та єдність наших партнерів у питанні вступу України до ЄС — це те, що може забезпечити міцність в обороні нашої землі. Дякую прем'єр-міністру Фінляндії Санні Марін за візит і віддану підтримку!» – заявив президент за підсумками зустрічі.

Контекст. Раніше цього місяця видання The New York Times опублікувало нові світлини та відеозаписи звірств, які чинили російські загарбники в Бучі під Києвом. На оприлюднених матеріалах видно, як солдати армії рф страчують не менш як вісім українців.

Подякувати 🎉