Facebook Pixel

Різанина в Бучі: NYT опублікувала нові фото- та відеодокази

Видання The New York Times опублікувало нові світлини та відеозаписи звірств, які чинили російські загарбники в Бучі під Києвом. На оприлюднених матеріалах видно, як солдати армії рф страчують не менш як вісім українців.

Один із відеодоказів, датований 4 березня, демонструє дев'ятеро полонених, яких ведуть окупанти. Автори статті наголошують: цей запис підтверджує, що ці чоловіки перебували під вартою за лічені хвилини до їхньої загибелі.

Є ще один запис — на ньому полонені вже лежать біля паркану. Автор відео – солдат рф, під час знімання він перераховує бранців.

Очевидці розповіли журналістам NYT, що після подій, які потрапили на відео, окупанти під дулами автоматів відвели чоловіків до будівлі, яку використовували як свою базу. За їхніми словами, російські солдати змусили полонених стати на коліна, а потім майже одразу почали розстрілювати. Тіла чоловіків пролежали у дворі понад місяць. Підтвердженням цих слів служить відео з безпілотника, зняте наступного дня, 5 березня. На ньому можна побачити декілька трупів біля офіційної будівлі на вулиці Яблунській, 144. На світлинах, зроблених уже після звільнення Бучі, на цьому самому місці видно 8 тіл.

Американські журналісти ідентифікували як загиблих, так і військових, які їх розстріляли.

zagibli.png

Жертвами стали: (верхній ряд зліва направо) Анатолій Приходько, Андрій Матвійчук, Андрій Вербовий, Денис Руденко; (нижній ряд зліва направо) Андрій Дворніков, Святослав Туровський, Валерій Котенко та Віталій Карпенко. Фото: The Times

Докази, залишені російськими військовими, вказують на два конкретні підрозділи десантників, які могли перебувати на «базі» в той момент. У пакувальних листах для ящиків зі зброєю та боєприпасами зазначено в/ч 32515 та 74268, що відповідають 104-му та 234-му десантно-штурмовим полкам.

Контекст. На мапі Україні Буча на довгі роки закарбується в пам’яті як місце, де відбулися трагічні події, що своєю жорстокістю шокували людство.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉