Facebook Pixel

Київська прокуратура повернула ліс під Бучею, вартістю 2,3 млрд грн

Києво-Святошинська окружна прокуратура забезпечіла поверненню громаді 49 гектарів лісу Дмитрівській сільській раді Бучанського району. Вартість майна становила 2,3 млрд грн.

Про це пише Гроші.Інформатор.

Як намагались забрати ліс у громади під Бучею

За даними прокуратури, у 2008 році фірма «Рампекс» незаконну приватизувала ділянку землі, площею 39,2 га. Потім у лютому 2021 року до статутного капіталу фірми «Рампекс» передали ділянку 39,2102 га, яку потім розбили на дві частини. Після цього, в березні 2021 року, «Рампекс» продала ділянки «Зеобуду». При цьому громада згоду на продаж на передачу землі не давала.

За даними YouControl, фірма «ЗЕОБУД» зареєстрували на початку березня 2021 року. Це саме перед тим, як фірмі передавали ділянки. Директором та засновником зареєстрований мешканець окупованої Макіївки у Донецькій області Владислав Горозій.

Фірму «РАМПЕКС» зареєстрували у той самий день — 19 лютого 2021 року, коли фірмі передавали земельні ділянки площею 39,2102 га. Її директором та засновником є Сергій Гладкіх. При реєстрації компанії він вказав своє місце реєстрації – Донецьк

Нагадаємо, що Київська прокуратура повідомила про підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Правоохоронці підозрюють його в розтраті 1,8 млн грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉