Facebook Pixel

У Києві міська влада відремонтує укриттів на 10 млн грн: де пройдуть ремонти

Влада Києва планує облаштувати нові укриття для містян. На це піде приблизно 10 млн грн. У яких районах міста буде облаштовано нові укриття, далі в матеріалі The Page

Голосіївський район

Голосіївська РДА планує влаштувати бомбосховище в підвалі будинку по вул. Маричанська, 7. За 1,5 млн грн у кімнаті підвалу площею 2,5 кв. м на 7 кв.м пофарбують стіни, покладуть на підлозі нову керамічну плитку та встановлять радіатори для опалення. Приміщення гідроізолюють. Крім того, буде влаштована вбиральня з двома умивальниками та унітазами, аварійна система освітлення та вентиляція. Ремонт пройде до 31 серпня цього року.

Деснянський район

Керівництво місцевої школи № 264 замовило собі ремонт укриття, яким можуть користуватися й прості містяни. Ремонти пройдуть до 14 серпня. Вартість робіт становить 1 млн грн.

У шкільному підвалі відремонтують системи каналізації, водозабезпечення, опалення, встановлять три умивальники та два унітази, нову систему освітлення із 7 світильників. У медкабінеті та санвузлі пофарбують стелі та стіни, а на підлозі покладуть керамічну плитку.

Оболонський район

Управління ЖКХ Оболонського району влаштує укриття в підвалі будинку за адресою вул. Автозаводська,97/5. На це буде витрачено 1,8 млн грн. За ці кошти стіни бомбосховища прикрасять керамічною плиткою, підлогу пофарбують, встановлять три умивальники та два унітази, нові світильники. Крім того, буде відремонтовано систему каналізації та вентиляції. На вході буде встановлено металічні двері.

Ті самі роботи управління ЖКХ проведе в бомбосховищі в підвалі будинку по вул. Сокальська, 4. Усі роботи пройдуть до кінця 2023 року.

Святошинський район

Управління освіти Святошинської РДА влаштує укриття в київській школі № 13. За 1,6 млн грн столичні освітяни пофарбують стіни та підлогу укриття, встановлять нову систему вентиляції та освітлення. Роботи проведуть до 31 серпня 2023 року.

Шевченківський район

Тут управління освіти Шевченківської РДА витратить 2,8 млн грн на бомбосховище школи № 61. Тут у підвалі школи встановлять металеві двері, пофарбують стелю та стіни, встановлять два туалети, вісім кранів і душ, нову систему вентиляції, опалення, каналізації та освітлення.

Який стан бомбосховищ Києва на червень 2023 рік

Після трагедії в Деснянському районі, коли внаслідок російської ракети та закритого бомбосховища загинули три людини, уряд оголосив перевірку бомбосховищ. Зокрема, у Києві перевірками укриттів керував міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. За результатами роботи комісії, тільки 15% укриттів є придатними та не мали суттєвих зауважень. Ще 50% є технічно придатними. 35%, або 1 614 із 4 655 перевірених укриттів виявилися недоступними.

Quote«Вільно доступними виявилися менш як половина укриттів — тільки 44%. Ще 21% доступні протягом 5 хвилин — зазвичай це чергові, які відкривають укриття за тривогою», — написав Камишін.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉