Facebook Pixel

Військова прокуратура відкрила справу за фактом побиття мобілізованих в ТЦК Тернополя — відео

За фактом побиття двох військовозобов’язаних у Тернопільському територіальному центрі комплектування (ТЦК) спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону 8 жовтня 2023 року відкрила кримінальне провадження.

Як повідомили військові прокурори, попередньо дії працівників ТЦК кваліфікували за ч. 5 ст.426-1 КК України. Це перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану. Санкція цієї статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі

Quote«Наразі встановлюються усі обставини та особи кривдників, вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру», – уточнили в прокуратурі.

Досудове розслідування ведуть слідчі теруправління ДБР у Львові за керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Дмитро Лубінець, уповноважений ВР з прав людини, зі свого боку 8 жовтня почав перевірку обставин побиття мобілізованих в Тернопільському ТЦК.

Quote«Тернопіль. Із ЗМІ і соцмереж побачив кадри із побиттям мобілізованих. Так не повинно бути! За цим фактом розпочинаємо перевірку для того, щоб встановити обставини порушення прав людини», – написав він.

До керівництва Тернопільського ТЦК 8 жовтня також звернувся міський голова Тернополю Сергій Надал.

Quote«Є інформація, що ваші «окремі» працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для «окремих» працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими», – пише мер Тернополю.

Як в Тернопільському ТЦК побили мобілізованих — відео

Your browser doesn't support HTML5 video.

Мережею розлетілось відео, на якому чоловіки у військовій формі б’ють кулаками двох людей на ліжках в приміщенні, схожому на казарму. Приміщення коментатори одразу ідентифікували як Тернопільський ТЦК, а військових – як двох його працівників.

Подякувати 🎉