Facebook Pixel

Постачальник неякісних бронежилетів до ЗСУ може отримати до 12 років в’язниці

Підприємцю із Київської області загрожує можливе покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Його підозрюють у постачанні Збройних Сил України бракованим бронежилетам на суму майже 6 мільйонів гривень. Про це повідомили Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора.

У Закарпатській області було розкрито схему великомасштабної розтрати державних коштів при придбанні засобів індивідуального захисту для Збройних Сил України.

За даними слідства, керівник одного з підприємств Київської області у травні 2022 року уклав договір на постачання 350 бронежилетів на загальну суму 6,4 млн грн. Відповідно до умов договору вони мали відповідати 4-му класу захисту.

Судова економічна експертиза встановила, що ці бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ — під час здійснення пострілу за певної дистанції можливе їх пробиття.

Quote«Таким чином керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн. Надалі ... кошти, були перераховані на рахунки низки юридичних осіб з метою їх легалізації», – повідомило БЕБ.

Обвинувальний акт стосовно керівника підприємства скеровано до суду. Йому інкримінують заволодіння майном в особливо великому розмірі та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 191, ст. 209 КК України).

Подякувати 🎉