Facebook Pixel

ВПО почали надавати пільгову іпотеку на житло: як працює програма та скільки квартир уже купили

В Україні сім'ям ВПО вже видали 475 пільгових іпотечних кредитів на придбання житла. Уже вдалося придбати 429 квартир у фізичних осіб і 46 — у забудовників через фінансові компанії. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві наголосили, що купівля житла через програму пільгового кредитування є найдоступнішою, адже вартість житла за нею є найнижчою з-поміж усіх інших державних житлових програм, що зараз діють.

Як розраховується пільговий кредит на купівлю житла для ВПО

Відповідно до умов програми пільговий кредит на придбання житла надають на період до 30 років під 3% річних.

Розраховується з огляду на нормативну площу 52,5 кв. м на особу чи сім’ю з двох осіб і додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї.

Обирати, яке житло купувати, учасники програми можуть самостійно.

Як зареєструватися в програмі пільгової іпотеки та хто може до неї долучитися

Узяти участь у програмі пільгових іпотечних кредитів можуть усі, хто втратив житло внаслідок бойових дій, зокрема, й громадяни, які мають житло на території громад, де тривають воєнні дії або які перебувають в тимчасовій окупації.

Зареєструватися для участі в програмі можна на порталі «Дія». Також це можна зробити в регіональних управліннях Держмолодьжитла.

Контекст. Через війну понад 1 млн українских сімей втратили житло. На відбудову втраченого житлового фонду, як наголошують експерти, потрібні будуть роки.

Подякувати 🎉