Facebook Pixel

Терехов показав будівництво першої підземної школи у Харкові

Першу підземну школу в Індустріальному районі Харкова планують відкрити у березні 2024 року. Ще одну таку школу хочуть збудувати в одному з центральних районів міста.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов. Він розповів, як нині триває будівництво.

Quote«Вже змонтовані всі бетонні конструкції, тож зараз роботу закцентували на гідро- та теплоізоляції, проведенні систем каналізації, водогону та встановленні вентиляції. Підрядники обіцяють тримати заданий темп», — написав Ігор Терехов.

У підземній школі зможуть вчити 900 дітей у дві зміни, повідомила директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко. Її коментар надала пресслужба міської ради.

Будівельний майданчик підземної школи, Харків, січень 2024 року. Фото: Харківська міська рада

Quote«На жаль, найбільші бомбардування, які були на початку вторгнення, дісталися Північній Салтівці та Індустріальному району. І зараз, коли ми створили метрошколу, і коли багато дітей її відвідують, саме на станції метро «Тракторний завод» нам вдалося знайти лише одне приміщення, і попит на навчання величезний. Плюс Індустріальний район густонаселений, до центру їхати далеко. І переважна більшість шкіл не мають укриттів», — розказала Деменко, чому школу-укриття будуть саме там.

Що відомо про підземну школу в Харкові

У жовтні 2023 року Ігор Терехов оголосив, що тривають підготовчі роботи з будівництва підземної школи в Харкові. Її зведення коштувало близько 58 млн гривень.

Відкриття підземної школи планували у січні 2024 року. За даними Терехова, у приміщенні в дві зміни зможуть навчатися близько 900 дітей.

Станом на 2 грудня 2024 року у метрошколі навчалися 2108 школярів і міський голова казав, що класи переповнені.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉