Facebook Pixel

Профільний комітет ВР підтримав законопроєкт про розблокування великої приватизації

Комітет з питань економічного розвитку Верховної Ради рекомендував до розгляду в другому читанні законопроєкт про розблокування великої приватизації. Про це повідомила заступник міністра економіки Світлана Панаіотіді.

«Комітет підтримав законопроєкт про розблокування великої приватизації № 4543 до другого читання. Буду готуватися і сподіватися, що це голосування буде так само успішним, як і в минулий раз», — написала вона

Автором законопроєкту є Кабінет міністрів. В уряді підкреслюють, що з метою наповнення державного бюджету коштами від продажу об'єктів великої приватизації доцільно зняти законодавчі обмеження на прийняття будь-яких заходів щодо великої приватизації, в тому числі проведення аукціонів.

Цей законопроєкт депутати схвалили в першому читанні на початку лютого.

Контекст. 30 березня 2020 Україна тимчасово відмовилася від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

25 вересня минулого року в країні запретілі аукціони з продажу об'єктів великої приватизації на час карантину — набув чинності відповідний закон (законопроєкт № 3552 ).

Фонд державного майна планує запустити перші аукціони для об'єктів великої приватизації в другому кварталі 2021 року. Але для цього Верховна Рада повинна скасувати законодавчу заборону на аукціони великої приватизації, введену після початку епідемії коронавірусу. Про це повідомив глава фонду Дмитро Сенниченко.

ФДМ готовий в квітні-червні провести аукціони з продажу Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, «Президент-готелю» і Заводу «Більшовик».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉