Facebook Pixel

ФДМ готовий до великої приватизації, але відмашку повинна дати Верховна Рада

Фонд державного майна (ФДМ) планує запустити перші аукціони для об'єктів великої приватизації в другому кварталі 2021 року. Але для цього Верховна Рада повинна скасувати законодавчу заборону на аукціони великої приватизації, введену після початку епідемії коронавірусу. Про це повідомив глава фонду Дмитро Сенниченко.

ФДМ готовий у квітні-червні провести аукціони з продажу Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, «Президент-готелю» та «Заводу "Більшовик».

У третьому кварталі наступного року можуть пройти аукціони з продажу Одеського припортового заводу, а також Одеської, Дніпровської, Херсонської ТЕЦ і Криворізької теплоцентралі.

У четвертому кварталі можуть пройти аукціони з продажу «Миколаївобленерго», «Харківобленерго», «Запоріжжяобленерго», «Хмельницькобленерго», а також Миколаївської ТЕЦ і «Украгролізингу».

«Законодавче обмеження є останнім бар'єром, який огородив нас від початку приватизаційних аукціонів по об'єктах вартістю понад 250 млн грн», — вважає Сенниченко.

132310325-3713006762054795-6832181273896178030-n.jpg

Контекст. Кабмін схвалив законопроєкт, який пропонує розблокувати аукціони великої приватизації, скасувавши норму про тимчасове припинення їх на час карантину.

Подякувати 🎉