Facebook Pixel

Партнер Ігоря Коломойського бізнесмен Геннадій Боголюбов отримав посвідку на проживання в Україні

21 червня Міграційна служба України видала бізнесменові Геннадію Боголюбову посвідку на проживання. Зараз він — громадянин Великобританії.

Про це повідомив Геннадій Боголюбов, передає LB.ua.

У 2017 році бізнесмен відмовився від українського громадянства, перебуваючи в Лондоні, оскільки президент України Петро Порошенко подав тоді до Верховної Ради законопроект про недопущення подвійного громадянства.

Тепер Боголюбов повернувся до України у відповідь на заклик президента Володимира Зеленського. Через наявність іноземного громадянства бізнесмен міг перебувати в країні без виїзду лише протягом 90 днів, тому він отримав посвідку на проживання.

Контекст

  • Сполучені Штати Америки розслідують справу стосовно бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, звинувачуючи їх в завданні збитків «Приватбанку» і незаконному збагаченні. Також їм закидають порушення спеціального федерального закону RICO (The Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act). RICO був створений, щоб засуджувати лідерів синдикатів і організованих злочинних угруповань, які безпосередньо не беруть участі в махінаціях, а тільки дають вказівки.
  • 21 травня 2019 року «Приватбанк» подав цивільний позов до США проти колишніх акціонерів, зокрема, проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Банк хоче відшкодувати збитки, завдані банку з 2006-го по 2016 роки. За 10 років банк легалізував близько $470 млрд.
  • У квітні 2019 року американське видання The Daily Beast написало, що Коломойський знаходиться під слідством ФБР і прокуратури США в північному окрузі штату Огайо. Слідчі вивчають можливі фінансові махінації Ігоря Коломойського, в тому числі відмивання грошей.
Подякувати 🎉