Facebook Pixel

Парламент полегшив життя виробникам дистилятів

Парламент полегшив життя виробникам дистилятів

Парламент полегшив життя виробникам дистилятів

Парламент ухвалив у другому читанні та в цілому законопроєкт № 5762 «Про внесення змін до ПКУ та деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб'єктами малого підприємництва». Про це повідомив голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Quote«Закон має на меті привести чинне законодавство у сфері виробництва та обігу спиртних напоїв і дистилятів у відповідність до вимог законодавства ЄС, а також пом’якшити регулювання в цій сфері для суб’єктів малого підприємництва», — пише нардеп.

Зокрема, проєктом передбачається:

  • дати чітке визначення малих виробників дистилятів і встановити чіткі вимоги до їхньої матеріально-технічної бази;
  • надати право малим виробникам дистилятів подавати звіт про обсяги виробленої та реалізованої продукції щоквартально (замість щомісяця) та зменшити штраф за неподання або неправильне подання такої звітності (з 17 500 до 1 020 грн);
  • дозволити використання всіх спиртних дистилятів, вироблених із сільськогосподарської продукції, для виробництва алкогольних напоїв;
  • виключити застаріле положення щодо обов'язкової сертифікації спирту, дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв.

Також закон зменшує з 500 тис. грн до 30 тис. грн вартість ліцензії на оптову торгівлю спиртними напоями для малих виробників дистилятів.

Подякувати 🎉