Facebook Pixel

У Броварах на дитячий садочок впав гвинтокрил: загинуло керівництво МВС. ДОПОВНЕНО

Уранці 18 січня в Броварах на Київщині впав вертоліт. У результаті катастрофи загинуло керівництво МВС і виникла пожежа в дитячому садочку, повідомили заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко та голова Національної поліції Ігор Клименко.

Quote«Щойно на об'єкт соціальної інфраструктури впав літальний апарат. З'ясовуємо дані про потерпілих і обставини. ДСНС та всі служби вже на місці», – написав Тимошенко.

У свою чергу речниця поліції Київщини розповіла, що літальний апарат впав на дитячий садочок. То був вертоліт. Унаслідок падіння на місці почалася пожежа. Людей евакуювали.

Розбитий вертоліт у Броварах 18 січня. Фото: місцеві Телеграм-канали

Розбитий вертоліт у Броварах 18 січня. Фото: місцеві Телеграм-канали

Інцидент прокоментував і голова Київської обласної адміністрації Олексій Кулеба. За його словами, вертоліт впав поряд із дитячим садочком і житловим будинком.

Quote«У місті Бровари поруч із дитячим садочком і житловим будинком впав вертоліт. Під час трагедії в садочку перебували діти та співробітники закладу. Зараз усіх евакуювали», — наголосив він.

За словами спікера командування Повітряних сил Юрія Ігната, гелікоптер виконував завдання ДСНС.

Ситуацію прокоментував і голова Національної поліції Ігор Клименко.

Quote«Унаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін і державний секретар Юрій Лубкович. Загалом наразі відомо про 16 загиблих, зокрема 2 дітей. З них 9 перебували на борту гвинтокрила. 22 потерпілих перебувають у лікарні, з них 10 дітей. На місці працюють усі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події», — зазначив він.
Наслідки падіння вертольота в Броварах. Фото: ДСНС

Наслідки падіння вертольота в Броварах. Фото: ДСНС

Станом на 12:00 відомо, що на борту перебували 9 людей: 6 осіб оперативної групи МВС, включно з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члени екіпажу ДСНС.

Загалом травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих і 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється). До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб і 30 одиниць техніки. На місці події працюють психологи ДСНС.

Your browser doesn't support HTML5 video.

У Броварах у ліцеї №10 організували оперативний штаб. До нього можуть звернутися всі, хто потребує допомоги. Тут працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери, усі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога. У штабі можна отримати всю оперативну інформацію.

Нагадаємо, що 14 січня в Києві було зафіксовано влучання в об’єкт інфраструктури. Також у Голосіївському районі столиці на нежитлову територію впали уламки ракети.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉