Facebook Pixel

ОТП Банк отримав гарантії від ЄБРР на кредитування на €120 млн

ЄБРР надав гарантії на кредитування приватного сектору для ОТП Банку на €120 млн. Україна також отримає підтримку від США та ЄС, щоб підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу. Про це йдеться в пресрелізі ЄБРР.

Що передбачає гарантія ЄБРР для ОТП Банку на кредитування

  • Гарантія ЄБРР покриє до 50% кредитного ризику AT «ОТП Банку» за новими субкредитами на €120 млн для приватних компаній, які працюють в Україні.
  • ЄС підтримає заходи для підвищення конкурентоспроможності українського бізнесу.

Цей механізм кредитної підтримки дозволить ОТП Банку фінансувати такі критично важливі галузі, як:

Quote«Це допоможе відповідним компаніям продовжувати діяльність і сприятиме доступу до критично важливих товарів», – зазначили у ЄБРР.

Гарантії на кредитування приватного сектору на €120 млн – це продовження співпраці між ЄБРР та ОТП Банком, що розпочалася у 2022-му.

До 15% кредитів під гарантією підуть на підтримку довгострокових інвестицій у «зелені» технології, що відповідають стандартам ЄС.

Після завершення інвестиційних проєктів позичальники отримають інвестиційні стимули, які фінансує ЄС в рамках ініціативи EU4Business, а також технічну допомогу від Союзу.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни ЄБРР інвестував в українську економіку понад €4,1 млрд. Також Україна отримала близько €900 млн фінансування, яке підтримали подібні гарантії від ЄБРР станом на кінець 2023-го.

Подякувати 🎉