Facebook Pixel

Офіс Генпрокурора направив до суду справу проти екснардепа Рената Кузьміна

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Рената Кузьміна.

Про це пише пресслужба Офісу.

Справа проти Рената Кузьміна: деталі

5 жовтня 2022 року ДБР оголосило підозру Кузьміну. За даними бюро, депутат перед і після початку повномасштабного вторгнення рф публікував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні. Так, з березня 2021 року і після повномасштабного вторгнення росії в Україну Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соцмережах і на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер.

Quote«Їхньою метою було формування в суспільстві антиукраїнських настроїв та інформаційного впливу на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості й безпеці держави», — наголосили в ДБР.

Варто зазначити, що зараз компетентні органи встановлюють місцеперебування нардепа. Одночасно було проведено понад 10 обшуків за місцями його можливого перебування. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

13 січня 2023 року Верховна Рада України позбавила повноважень народного депутата Рената Кузьміна через втрату ним громадянства.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉