Facebook Pixel

Депутату від забороненої «ОПЗЖ» Кузьміну оголосили підозру в держзраді

Народному депутату від забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя» Ренату Кузьміну оголосили підозру. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Як відомо, повідомив про підозру Кузьміну в.о. Генерального прокурора за матеріалами ДБР. За даними бюро, депутат перед і після початку повномасштабного вторгнення рф публікував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні. Так, з березня 2021 року й після повномасштабного вторгнення росії в Україну Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соцмережах і на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер.

Quote«Їхньою метою було формування в суспільстві антиукраїнських настроїв та інформаційного впливу на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості й безпеці держави», — наголосили в ДБР.

Варто зазначити, що зараз компетентні органи встановлюють місцеперебування нардепа. Одночасно було проведено понад 10 обшуків за місцями його можливого перебування. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Подякувати 🎉