Facebook Pixel

Обсяги експорту дизпалива з рф впали до мінімуму

Тижневі обсяги постачань дизпалива й газойлю через порти росії за 4-10 березня 2024-го становили 858 тис. тонн. Це мінімальний показник з початку грудня 2023-го. Про це повідомили у Enkorr.

Quote«Відвантаження дистилятів російської нафти скорочуються третій тиждень поспіль через численні атаки на російські нафтопереробні об’єкти протягом січня і лютого 2024-го», – зазначили у Enkorr.

Контекст: 21 січня 2024-го росія запустила газопереробний комплекс «Новатек Усть-Луга» у Фінській затоці. Виробництво газойлю відновили лише три тижні потому, 11-го лютого.

У ніч на 25 січня Україна уразила первинну установку переробки нафти на НПЗ «Роснєфті». Лютнева серія атак почалася з волгоградського НПЗ «Лукойлу», на якому 3 лютого вивели з ладу установку первинної переробки нафти. Врешті 9 лютого різного ступеня ушкоджень зазнали Ільський та Афіпський НПЗ, обидва розташовані у Краснодарському краї.

У лютому 2024-го найбільший дизельний термінал у Приморську скоротив експорт з 2,21 млн тонн до 1,72 млн тонн. У березні, згідно з даними оператора терміналу, заплановані обсяги постачань дизпального – 1,85 млн тонн.

Quote«Ймовірно, російська «Транснєфть» скоригує березневі відвантаження через «Приморськ» у бік зменшення після атаки безпілотників на нафтобазу «Лукойл», – пишуть у Enkorr.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉