Facebook Pixel

Нові санкції проти рф очікуються найближчими тижнями — ОП

Координатор Державного департаменту США з питань санкцій, посол Джеймс О’Браєн під час відеоконференції за участю українських посадовців заявив, що найближчим часом очікується оголошення нових санкцій проти росії від Штатів, повідомляє пресслужба Офісу президента України.

За його словами, нині завершується робота за низкою важливих напрямів, і найближчими тижнями очікується оголошення нових санкцій. Робоча група в Державному департаменті, що налічує приблизно 30 членів, докладно вивчає всі матеріали, передані українським урядом і групою Єрмака — Макфола.

Quote«Орієнтиром з-поміж сфер запроваджених санкцій буде вплив на спроможність росії на полі бою та у фінансовому плані», — йдеться в повідомленні.

Зі свого боку глава ОПУ Андрій Єрмак запропонував у найближчі місяці провести санкційний саміт за участю представників США та інших партнерів України, на якому проаналізувати ефективність уже запроваджених санкцій і скоординувати кроки з посилення санкційного тиску. О’Браєн підтримав ініціативу щодо проведення такого саміту.

Нагадаємо: США спільно із союзниками готують новий пакет санкцій, що спрямовані на обмеження російського експорту нафтопродуктів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉