Facebook Pixel

Нові послуги NovaPay: що стало доступним для українців

Відтепер NovaPay має нові послуги, а саме відкривати рахунки та випускати платіжні картки. Вони отримали розширену ліцензію Національного банку України, яка дозволить надавати нові послуги фізичним особам і бізнесу. Відповідне рішення регулятор прийняв 28 квітня 2023 року.

Про це пише NovaPay.

Це перша з українських фінтех-компаній, яка отримала ліцензію з таким широким переліком послуг, адже тепер NovaPay має можливість:

  • відкривати й обслуговувати рахунки приватних і корпоративних клієнтів,
  • випускати картки до рахунків фізичним особам,
  • здійснювати еквайринг, тобто безготівковий прийом платежів, для бізнесу,
  • забезпечувати перекази без відкриття рахунку,
  • кредитувати,
  • приймати гроші на рахунок і видавати їх тощо.

Загалом, мова йде про всі операції, передбачені Законом України про платіжні послуги, які дозволені в умовах воєнного стану.

Quote«Як і всі учасники ринку, ми чекали на оновлення ліцензії. Для нас це «зелене світло» на розширення існуючих фінансових послуг для клієнтів та повне перезавантаження бізнес-моделі NovaPay. Ми готуємо усю технічну базу і внутрішню інфраструктуру для реалізації нової довгострокової стратегії компанії. Відкриття рахунків та власна емісія карток зробить розрахунки для клієнтів та між ними швидшими та зручнішими. В першу чергу, це полегшення відчують споживачі Нової пошти, а надалі — і ті, хто не пов’язаний з логістикою. Головне – усі продукти й послуги будуть доступні як у відділеннях Нової пошти, так і в мобільному додатку, що зʼявиться вже цього року», – зазначає СЕО NovaPay Андрій Кривошапко.
Подякувати 🎉