Facebook Pixel

Норвегія заборонить російським туристам в’їзд до країни навіть із візами Шенгену

Норвегія відмовлятиме у туристичних поїздках до країни росіянам, які мають норвезькі візи або візи інших країн Шенгенської угоди. Це ще більше розширює обмеження в'їзду для туристів з рф. Про це повідомили у Міністерстві юстиції Норвегії.

Quote«Рішення посилити правила в’їзду відповідає норвезькому підходу підтримувати союзників і партнерів у реакції проти незаконної війни росії проти України», – заявила міністерка юстиції Норвегії Емілі Енгер Мел.

Як Норвегія посилить обмеження на в’їзд російських туристів

З 29 травня 2024 року Норвегія закриє кордон для російських туристів. Обмеження стосуватимуться й тих, хто отримав норвезькі візи до того, як Норвегія перестала їх видавати громадянам рф навесні 2022 року. Також Норвегія не пускатиме росіян з іншими візами зони Шенгену.

Водночас країна робитиме винятки для тих, хто, наприклад, відвідує близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців і дітей), які живуть у Норвегії. У країну також зможуть потрапити росіяни, які планують працювати або вчитися в Норвегії або інших країнах Шенгенської угоди.

Довідково: станом на 2024 рік до Шенгенської зони входять 26 країн. Більшість із них – держави Євросоюзу. Декларацію про створення зони Шенгену, яка передбачає вільне пересування між країнами-членами, підписали у 1985-му, проте запрацювала вона лише за 10 років, з 1995 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉