Facebook Pixel

Норвегія відправить Україні боєприпаси для мінометів на понад $45 млн

Норвегія передасть Україні боєприпаси калібру 81 мм для мінометів на понад $45 млн із запасів норвезьких збройних сил. Також Норвегія інвестує $135 млн, щоб відправити до України 100 ракет Patriot разом з Німеччиною, Данією і Нідерландами. Про це повідомили в норвезькому уряді.

Яку зброю від Норвегії та інших країн Україна отримає у червні 2024

Норвегія відправить Україні міномети, найлегшу і мобільну артилерійську зброю. 81-міліметрові міномети зазвичай мають радіус дії 5-6 км і доповнюють важку артилерію на менших відстанях, зазначили в уряді Норвегії.

Quote«Потреби України в боєприпасах значні, і мінометні боєприпаси, надані Норвегією, Україна може використовувати разом з наявною зброєю», – йдеться у заяві норвезького уряду.

Напередодні Норвегія відправила Україні ручні гранати на $4,7 млн і снайперські боєприпаси на $283 тис.

11 червня 2024-го Норвегія, Німеччина, Данія та Нідерланди оголосили, що разом відправлять 100 ракет Patriot для України. Частка Норвегії складе $135 млн.

Протягом 2023 року Норвегія надала Україні близько $943 млн військової підтримки у формі пожертвувань від норвезького оборонного сектору та промисловості, грантів для міжнародних фондів і для навчання українських військових.

Нагадаємо, наприкінці травня Норвегія оголосила, що відмовлятиме у туристичних поїздках до країни росіянам, які мають норвезькі візи або візи інших країн Шенгенської угоди.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉