Facebook Pixel

Nestle визнали спонсором війни

НАЗК внесло швейцарську корпорацію Nestle в перелік міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує постачати товари та розширювати свою виробничу базу у рф.

Quote«Під час Другої світової війни компанія постачала свою продукцію до німецької армії, але продовжувала експорт до країн антигітлерівської коаліції. Історія нічому не навчила швейцарську корпорацію», – прокоментували у НАЗК.

Станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала в рф сім фабрик. Прибуток від російського ринку Nestle трохи більше 2% від діяльності всієї компанії. У росії працює понад 7000 співробітників Nestle, що є суттєвою підтримкою для економіки держави-терориста.

Після початку повномасштабного вторгнення в Nestle заявили, що припинили експорт та імпорту до росії, за винятком товарів першої необхідності. Проте на полицях російських магазинів досі можна знайти їхню продукцію: сніданки Bystrow, супи і бульйонні кубики Maggi, корм для тварин Purina, шоколадні батончики, каву Nespresso.

В Nestle пояснюють це необхідністю забезпечувати населення росії товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників.

Відомо, що за 9 місяців 2023 року Nestle імпортувала до росії напівфабрикати та сировину на $271 млн. А у 2022-му – на $374 млн.

У квітні 2023 року керівництво ТОВ «Нестле росія» звернулося до мінфіну рф, щоб обмежити відкритий доступ до результатів діяльності та фінансової звітності дочірніх компаній товариства. Ймовірно, щоб уникнути санкцій на дочірні компанії Nestle.

У лінію продукції Nestle по всьому світу входять понад 2000 брендів: KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea та інші. Nestle виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉