Facebook Pixel

Уряд перевірить діяльність голови КРАІЛ Івана Рудого

Кабінет Міністрів дав розпорядження провести службове розслідування щодо голови Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну.

Перевірка проводиться з метою виконання припису Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Quote«Службове розслідування провести протягом двох місяців від дати прийняття цього розпорядження», — ідеться в документі.

Відповідальним органом за організацію проведення службового розслідування призначено НАЗК

Що передувало розслідуванню діяльності Івана Рудого?

НАЗК виявило у діях голови КРАІЛ Івана Рудого правопорушення, пов’язане з корупцією, За результатами розслідування стало відомо, що Рудий вирішив помститися працівниці КРАІЛ.

Після конфлікту між ними голова КРАІЛ виніс на розгляд комісії питання відкрити дисциплінарне провадження щодо керівниці апарату та відсторонити її від займаної посади.

У діях Рудого НАЗК виявило ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП – не повідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Якщо його визнають винним, то на посадовця буде накладено адміністративне стягнення, а також його буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Розгляд справи за складеним НАЗК протоколом здійснюватиме Шевченківський районний суд м. Києва.

Нагадаємо, напередодні Іван Рудий заявив, що оскаржує в суді дії НАЗК.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉