Facebook Pixel

НАБУ провело обшуки у голови Окружного адмінсуду Вовка та вручило йому підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Про це виданню «Слово і діло» повідомили джерела в антикорупційних органах. Інформацію про обшуки підтвердили і в пресслужбі суду.

Там стверджують, що проводять обшуки у приміщенні суду і що вони пов'язані зі «справами Майдану». У пресслужбі заявляють, що слідчі дії проходять із порушенням територіальної підсудності справи – на підставі постанови Ленінського районного суду міста Кіровограда. Сам Вовк зараз перебуває у відпустці.

У НАБУ виданню «Українська правда» повідомили, що обшуки дійсно проводить відомство. Вони проходять у приміщенні суду та Державної судової адміністрації для того, щоб вилучити предмети, речі та документи, які можуть мати значення для кримінального провадження.

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили підозру Вовку і ще кільком особам: заступнику Вовка Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, керівнику Держсудової адміністрації Зіновію Холоднюку.

«Підозрюваних не затримуватимуть на місці, адже вони є спецсуб'єктами. Однак рішення про затримання може ухвалити Вищий антикорупційний суд. Їм інкримінується створення злочинної організації та захоплення влади. Підозри побудовані на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частину яких було опубліковано у 2019 році на пресконференції. Там на записах Вовк обговорює, як він збирається тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення», — додав журналіст.

Пізніше НАБУ на своїй сторінці у Twitter підтвердило інформацію про те, що вручило підозри Вовку, Аблову, п'яти іншим суддям і Холоднюку. Триває процес вручення підозр ще чотирьом особам.

Контекст. Рік тому детективи НАБУ разом із управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури проводили обшуки у приміщеннях Окружного адмінсуду Києва. Саме цей суд ухвалив кілька скандальних рішень: визнав незаконною націоналізацію Приватбанку, відстороняв від посади колишню в. о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, зупиняв конкурс на посаду голови митниці.

Подякувати 🎉