Facebook Pixel

СБУ показала, як морські дрони Sea Baby ведуть вогонь по російських кораблях — відео

Українські надводні морські дрони Sea Baby здатні не тільки атакувати російські кораблі впритул, але й можуть вести вогонь по віддалених цілях. Відео роботи «Морського малюка» показав голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю «Українській правді»

Морський дрон Sea Baby веде вогонь по російських кораблях – відео

Дрони мають вогнеметну систему, що дозволяє вести морський бій. На відео СБУ зафіксовано, як «Малюки» ведуть вогонь по човнах росіян, які намагались атакувати дрони.

Quote«Sea Baby – це вже не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яку СБУ сьогодні активно використовує для різних завдань, у тому числі й для атак на чорноморський флот рф», – цитує Малюка «Українська правда».

Що Василь Малюк розповів про морські дрони СБУ

Перші модифікації дронів в ніч з 28 на 29 жовтня 2022 року атакували фрегат «Адмірал Макаров», флагман чф рф, тральщик «Іван Голубець», нафтоналивну станцію в Севастопольській бухті, сторожові кораблі «Ладний» і «Адмірал Ессен».

Саме надводні морські дрони СБУ та МВС атакували Керченський міст 17 липня 2023 року.

Нове покоління надводних дронів, відоме як Sea Baby, має бойову частину в 850 кг, сучасні системи зв'язку та корпус зі сплаву, який не бачать радари росіян.

Як повідомив голова СБУ, саме дрони Sea Baby уразили ракетоносії «Самум» та «Павєл Державін», великий військовий буксир «Ніколай Муру» та сучасний розвідувально-гідрографічний корабель «Владімір Козіцкій».

Quote«Успішні атаки дронами довели, що це один із ефективних способів протидії ворогу на морі. Ми почали масштабувати використання надводних дронів. Сьогодні СБУ працює дронами SeaBaby. Це вже нові й більш досконалі покоління морських дронів. До цієї розробки не мають відношення жодні приватні компанії. Над нею працює команда фахових співробітників СБУ, інженерів, айтівців і військових моряків», – підкреслив Василь Малюк.

В ніч з 3 на 4 серпня 2023 року експериментальна модель дрону «Мамай» СБУ вразила російський великий десантний корабель «Оленегорский горняк» на рейді порту Новоросійськ, а ще через день – танкер Sig, залучений в обслуговування міноборони рф.

Бойова частина «Мамая» становить лише 450 кг. Завдяки розмірам він найшвидший та має велику дальність ходу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉