Facebook Pixel

Митниця припинила оформлення палива. Вимагає сертифікати походження товару

Митні органи зупинили оформлення палива і почали вимагати сертифікати походження товару. Про це галузевому виданню enkorr повідомили трейдери.

Глава Skywalk Trading Ірина Рубан в коментарі виданню заявила, що компанія привезла грецький продукт у Южний ще два місяці тому. А сьогодні вже потрібно було показати сертифікат походження з печаткою митниці, хоча раніше такого не було.

Quote«Зараз митники взяли паузу, коли оформлять вантаж — невідомо», — сказала Рубан.

Інші учасники ринку в Одесі і Харкові зіткнулися зі схожими вимогами.

А представник керівництва Енергетичної митниці заявив, що вимоги сертифікатів встановлені Кабміном. Водночас їх перевіряють не тільки в імпортерів нафтопродуктів, а й у всіх інших. Також він вважає, що оформлення поновиться сьогодні до кінця робочого дня.

Імпортери по залізниці, які оформляли вантажі сьогодні, такі вимоги не отримували. Але якщо у митників виникнуть сумніви щодо реального походження товару, підтвердженням країни-виробника може бути довідка від торгово-промислової палати.

Також сьогодні українські трейдери нафтопродуктів з великими затримками реєструють акцизні накладні на паливо. Про це виданню «Нефтерынок» повідомили одразу в декількох компаніях. У ГФС зазначили, що це пов'язано з головним сервером, який «зависає», але завтра все має запрацювати.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉