Facebook Pixel

Масові заворушення в рази збільшили попит на вогнепальну зброю в США

Виробник зброї Smith & Wesson відзначає «багато в чому безпрецедентне» зростання попиту на вогнепальну зброю в США. Про це з посиланням на гендиректора компанії Марка Сміта повідомила Financial Times (FT).

За словами Сміта, велика частина попиту припадає на людей, які «просто бояться за свій особистий захист і безпеку» в зв'язку з пандемією і заворушеннями в країні. Серед власників зброї швидше за все ростуть дві групи: жінки і афроамериканці.

Smith & Wesson в I кварталі 2021 фінансового року (завершився 31 липня) збільшила виручку від продажу вогнепальної зброї майже в 2,5 рази в річному вимірі, до $229 млн.

Компанія отримала чистий прибуток $48,4 млн в порівнянні зі збитками в $2,1 млн торік.

Акції компанії з початку року подорожчали на 164%.

bezymyannyy.png

Інший виробник зброї — Sturm Ruger в липні повідомив, що його продажи дистриб'юторами в першому півріччі підскочили на 47% в річному вимірі. Попит почав різко підвищуватися на кінці першого кварталу.

Продажі зброї в США завжди ростуть в рік президентських виборів, оскільки покупці прагнуть застрахуватися від можливого посилення контролю за обігом зброї, повідомляє FT. Але минулого літа попит підскочив головним чином через заворушення у великих містах країни, а також через пандемію і викликану нею економічну кризу.

За даними Національного фонду стрілецького спорту (NSSF) США, в 2020 році майже 5 млн американців придбали зброю вперше.

У цьому році кількість проведених ФБР перевірок покупців зброї може перевищити торішній рекорд в 28,4 млн. У серпні було проведено 3,1 млн перевірок, а з початку року — 25,9 млн.

Додатково. Через сім років після того, як колишній підрядник Агентства національної безпеки (АНБ) Едвард Сноуден в 2013 році розповів про масове стеження за телефонними розмовами американців, Федеральний апеляційний суд постановив, що програма АНБ була незаконною.

Подякувати 🎉